Skip to main content

General Venture Investment AB (”GVI” eller ”General Venture”) investerar tillsammans med grundarna Andreas Elingdal och Bengt Ivar Johansson i säkerhetssystembolaget SAC Nordic AB (”SAC” eller ”Bolaget”). GVI blir därmed huvudägare i SAC och efter transaktionen uppgår ägarandelen till 60 procent av rösterna och kapitalet.

 

SAC är ledande inom Talat Utrymnings Larm (TUL) och tillhandhåller kompletta lösningar som uppfyller gällande lagkrav för respektive fastighet och anläggning. Bolaget har kompletterande säkerhetsprodukter inom nödbelysning och brandsäkerkabel. Bolaget grundades 1998 och har idag nationell täckning med huvudkontor i Lagan och säljkontor i Stockholm med totalt 27 medarbetare.

SAC är ett naturligt komplement inom GVI:s säkerhetsgrupp där bolaget Effekta, experter på kompletta nödbelysningsanläggningar, ingår. SAC erbjuder en breddning i gruppens produkterbjudande med Talat Utrymnings Larm (TUL) system och brandsäkerkabel samt ett komplement till Effekta inom nödbelysning. SAC har utöver befintligt produktutbud utvecklat en ny abonnemangstjänst för övervakning av TUL som är i linje med strategin inom säkerhetsgruppen.

SAC avslutade senaste räkenskapsår med en omsättning på 63 MSEK och god lönsamhet. Bolaget har under en längre period uppvisat god finansiell ställning och tillväxt.

”Att SAC Nordic erfarit en sådan tillväxt kan förklaras både med initiativkraft, förmåga att se möjligheter och rätt tajming. Men också med engagemang. Vi vill verkligen vara med och göra skillnad. Det känns ansvarsfullt att få måna om människors säkerhet och veta att vårt arbete kan göra skillnad på liv och död. Detta har bevisats sig genom flera av de stora projekt vi har varit leverantör till den senaste tiden så som Bromma flygplats, Ringhals Kärnkraftverk, Holmestrand Järnväg Norge, flertalet IKEA varuhus m.fl. Vi vill nu ta nästa steg i vår utveckling och växa vår marknadsandel i Sverige så väl som i övriga Norden. Det är därför affärsmässigt rätt att General Venture nu kommer in som huvudägare och tillför Bolaget lång industriell kunskap av att utveckla verksamheter i expansionsskedet”, säger Andreas Elingdal VD och grundare SAC.

”SAC har en ledande position som högkvalitativ helhetsleverantör av TUL och ett bolag med god innovationsförmåga samt bevisad tillväxtförmåga. SAC blir ett naturligt komplement i vår företagsgrupp som erbjuder säkerhetsprodukter till fastigheter och infrastruktur. Målsättningen är att utveckla gruppens internationella konkurrenskraft genom geografisk expansion samt utveckla systemleverantöraffären och eftermarknadsservice. Att utveckla bolaget vidare tillsammans med grundare och ledning är en långsiktig styrka som vi har god erfarenhet av”, säger Magnus Wall, Investment Manager för GVI.

För ytterligare information kontakta Magnus Wall, Investment Manager General Venture Investment AB på telefon +46 70-215 0467

One Comment